Wie we zijn

Pura2vida is een samenwerkingsinitiatief van Jacques Gulpen (Puramente Coaching) en Jolanda Drinhuyzen (Aek’sent Coaching). Wij zijn twee coaches met iedere een eigen coachingsbureau, maar die ook al jaren samenwerken. Onze samenwerking is gebaseerd op vertrouwen, openheid en op het leveren van een echte toegevoegde waarde aan onze klanten en de maatschappij!

Door het bundelen van onze krachten en ervaring zijn wij een gedegen sparringpartner op verschillende terreinen (strategisch, financieel en organisatorisch). Onze ervaring ligt op het gebied van ondernemerschap, coaching en persoonlijke begeleiding in complexe situaties.

Pura2vida is afgeleid van de kreet “La Pura Vida”, hetgeen een levensmotto is dat voornamelijk in Costa Rica wordt gebruikt. De 2 symboliseert onze samenwerking. Vrij vertaald betekent het: “Geniet van de rijkdom van het échte leven!”. Deze rijkdom zit ‘m niet in materiële zaken, status of uiterlijke macht maar vooral in jezelf. Naar ons idee kun je deze rijkdom ervaren door je leven te leiden dicht vanuit je persoonlijke ZIJN en kracht.

Wie voorop wil lopen, gaat achter zijn mensen staan!

Over Jolanda Drinhuyzen

Over Ons - Jolanda Drinhuyzen

Typerend voor Jolanda is:

  • Authentiek;
  • Zachtaardig en pittig;
  • Liefdevol;
  • Resultaatgericht.

Jolanda werkt sinds 2004 als zelfstandige coach en begeleidt al vele jaren ondernemers en hoger management in hun ontwikkeling naar persoonlijk leiderschap. Tevens coacht zij managementteams in zelfsturing. Zelfontwikkeling is voor haar een voortdurend proces dat bijdraagt aan het verbeteren van haar eigen functioneren. Het helpt haar dichter bij zichzelf te komen en een tevreden en gelukkig mens te zijn. Werk ziet ze als een mogelijkheid om ook anderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen.

De meeste coachvragen die zij begeleidt zijn afgeleid van de persoonlijke behoefte om beter te functioneren, sterker in de eigen kracht te staan, dan wel om gelukkiger en tevreden te zijn. Vaak gaat het hierbij om de eigen onzekerheid, angst en het onbewust ineffectief gedrag die de aanleiding vormen voor stress en onwenselijke situaties.

In haar coaching richt zij zich op het aanpakken van de kern van het probleem. Zij merkt op dat de persoonlijkheid (het ego) vaak gedrag weerspiegelt dat de weg om bovengenoemde coachdoelen te realiseren, afsnijdt. Door reflectie geeft zij klanten inzichten die de bewustwording vergroten en de ontwikkeling op gang brengen. Zij leert klanten op een effectieve manier om te gaan met de moeilijkheden en mogelijkheden op hun werk. Met als resultaat: een gelukkiger mens die effectiever gedrag inzet en productiever is.

Ondanks haar grote inlevingsvermogen zorgen haar sterk analytisch vermogen en bedrijfseconomische achtergrond ervoor dat zij de zakelijke kant nooit uit het oog verliest. Als mens typeert zij zich als iemand die sensitief is en aandacht heeft voor de essentie van dingen, maar vooral ook realistisch en resultaatgericht is en houd van praktische toepasbaarheid.

Over Jacques Gulpen

Typerend voor Jacques is:

  • Authentiek;
  • Doelgericht;
  • Sensitief;
  • Out-of-the box denken.

Jacques begeleidt al vele jaren ondernemers, bestuurders en managers in verandering en groei van de mens en de organisatie. Sinds 1999 is hij zelfstandig. Persoonlijkheid en persoonlijke verhoudingen in een zakelijke context zijn essentiële kernpunten in zijn werk. Vanuit zijn financiële achtergrond kan Jacques  inzoomen op het optimaliseren van cash-flow stromen en managementinformatie; hij is daardoor een all-round gesprekspartner. Hierbij hanteert hij de basis om vanuit een heldere strategie in de gewenste cultuur de gedefinieerde doelen te bereiken.

Als klankbord en coach helpt hij mensen om complexe processen te doorzien. Hij bezorgt mensen een voortschrijdend inzicht, waardoor zij tijdig op situaties kunnen anticiperen en zichzelf kunnen ontwikkelen.

Dat alles leidt tot een snellere en meer ontspannen acceptatie van ( nieuwe ) processen en persoonlijke ontwikkeling en dus tot persoonlijk en zakelijk succes. Hij werkt altijd vanuit de samenwerkingsgedachte. Zodoende ontstaat er een co-creatie tussen opdrachtnemer en opdrachtgever.

Uit eigen ervaring weet Jacques dat vitaliteit, persoonlijkheid en ieders eigen zakelijke situatie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Om inzichten te verdiepen en te verankeren gelooft hij in de kracht van bewustzijn, beweging en buiten zijn. De kracht van ademhaling speelt hierin een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij stress en onder druk presteren. Ervaar dat ademhaling rust en vertrouwen geeft. Naast inspirator helpt hij mensen doelen te visualiseren en te realiseren.